ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς - Διδότου 26, 10680 Αθήνα,  210.3618118 -  geoteeath@otenet.gr

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Θέσεις-Προτάσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής ΣτερεάςΤο Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ενόψει του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση Ανατολικής Αττικής, απέστειλε στην Επιτροπή Προπαρασκευής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου υπόμνημα με τις προτάσεις του.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Υπόμνημα των προτάσεων.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΗΣ 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής, ανταποκρινόμενο στο θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, ως σύμβουλου της Πολιτείας και των Αρχών σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των υδατικών, δασικών και εδαφικών πόρων της χώρας, προχώρησε στη σύνταξη Έκθεσης για την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στην Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής, η οποία διαβιβάστηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της Έκθεσης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υπέβαλλε στο κεντρικό ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τις παρατηρήσεις του επί του σχεδίου νόμου «Επίσπευση διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης δασικών χαρτών και λοιπές διατάξεις», προκειμένου αυτές να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση των προτάσεων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για το θέμα.

Για να δείτε το κείμενο των προτάσεων πατήστε εδώ.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με επιστολή του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφειάρχες Στερεάς Ελλάδας εκφράζει τη στήριξή του στις προσπάθειες της Περιφέρειας για άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας από τα Ευρωπαϊκά  Κοινοτικά Ταμεία. 

Το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τις προτάσεις του για την εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων, προκειμένου να ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση της πρότασης του Επιμελητηρίου.

Το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

ΜΑΪΟΣ 2015

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με παρέμβασή του στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία της Πάρνηθας, μετά την επισήμανση των παραβάσεων του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατά την απευθείας ανάθεση δασικής μελέτης, ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης. 

Το πλήρες κείμενο σε μορφή pdf.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΥ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με επιστολή του προς την κεντρική υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ζητάει την παρέμβαση του Επιμελητηρίου για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στη χορήγηση υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και συγκεκριμένα: α)την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος των υποτροφιών του ΙΚΥ β) τον εμπλουτισμό του προγράμματος των υποτροφιών σε τομείς που εμπίπτουν σε γεωτεχνικά επιστημονικά πεδία και γ) την πλήρη διαφάνεια στην επιλογή των υποτρόφων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής σε μορφή pdf.